INBJUDAN FRÅN KOST & NÄRINGS BRANSCHSAMARBETSPARTNER

Smak av hållbarhet

Välkommen till en dag i smaken och hållbarhetens tecken tillsammans med Kost & Näring, Santa Maria och Orkla Foods Sverige. Under dagen kommer du att inspireras av en föreläsning med Mai-Lis Hellénius, Professor på Karolinska Institutet, som berättar om hur rörelse och bra mat är tätt sammankopplat med god hälsa samt matpyramidens betydelse.

Victoria Voss-Schrader Bignet från Stockholm Resilience Centre guidar er bland utmaningarna både i Norden och globalt – med fokus på lösningar och möjligheter utifrån EAT-Lancetrapportens slutsatser.

Maten smakade bättre förr. Åtminstone för de äldre. Och det beror inte på att maten blivit sämre, utan att vårt smaksinne och luktsinne blir sämre när vi är äldre. Som tur är finns det lösningar. Man kan jobba med både kryddningen och färgen på maten för att öka aptiten hos de äldre. Tommy Nygård från Santa Maria berättar för oss hur.

Medverkar i dagen. Fr.v. Mai-Lis Hellénius, Sara Westerlin, Tommy Nygård och Victoria Voss-Schrader Bignet.

Sara Westerlin från Orkla Foods Sverige berättar om hur Orkla med hjälp av experterna i branschen har tagit reda på hur nästa generations ätande kommer att se ut. Utifrån deras kunskaper och våra egna omvärldsinsikter ser vi åtta tydliga trender som vi samlat under Next is Now – vårt förhållningssätt framtaget för att vi tillsammans med er vill ligga i framkant när det kommer till framtidens matvanor, hållbarhet och industrins bidrag.

Dagen avslutas med en workshop där vi tillsammans sätter konkreta actions för nästa steg i vårt gemensamma hållbarhetsarbete.

Varmt välkommen!

ANMÄL DIG HÄR

Agenda

 

9:30 Hållbar fika & incheckning

10:00 Välkomna och dagens agenda

10:15 3 miljoner forskningsrapporter
Mai-Lis Hellénius, Professor, Karolinska Institutet

11:00 Lite extra krydda för de äldre
Tommy Nygård, Key Account Manager Offentlig, Santa Maria

12:15 Lunch på annorlunda sätt

13:00 Next is Now – Framtidens mat redan idag
Sara Westerlin, Customer Activation Manager, Orkla Foods Sverige

14:15 Hållbar fika

14:30 Lösningar & möjligheter utifrån EAT-Lancetrapportens slutsatser
Victoria Voss – Schrader Bignet, Doktorand inom hållbar & hälsosam kosthållning, Stockholm Resilience Centre

15:15 Workshops & actions

15:50 Avslut & summering

 

NÄR: 11:e februari, 2020
VAR: Åbymässan Åby Arenaväg 10, Mölndal

• Begränsat antal platser – FÖRST TILL KVARN! Ta gärna med din kollega.

• Ev allergier var god meddela i din anmälan.

• No show fee, 300 kr debiteras vid sen avanmälan dvs senare än 5:e februari.

ANMÄL DIG HÄR


Detta utskick går till dig som är medlem i Kost & Näring. Närmare information om hur vi hanterar dina personuppgifter finner du i vår integritetspolicy. Om du inte önskar fler utskick från Kost & Näring kan du när som helst meddela detta, antingen genom att avregistrera dig via länken här nedanför eller via ett kort meddelande till hemsidesansvarig@kostochnaring.se.